WASADVIES & TIPS SIERADEN

Wasadvies couture sjaals:

Ik adviseer je om de sjaal ín een waszak (of dichtgeknoopt kussensloop) op speciaal programma in de wasmachine te wassen.
Max 30 graden. (Speciaal wolprogramma is altijd goed)
Mocht het nodig zijn om hem te strijken, dan niet warmer dan synthetisch/zijde, niet in de wasdroger. Vaak is even buiten luchten al voldoende.
 Sjaals gemaakt van suedine dienen áltijd gestreken te worden met een beschermende doek er tussen. (katoenen zakdoek of theedoek)

Wasadvies couture omslagdoeken:

Ik adviseer je om de omslagdoeken zeer beperkt te wassen. Doe dit echt alleen als het noodzakelijk is. Koud wolwasprogramma. Niet in de wasdroger, strijken niet nodig. Vaak is even buiten luchten al voldoende.

Wasadvies confectie sjaals:

De sjaals die ik kant en klaar inkoop bij verschillende leveranciers hebben  altijd een wash-care label waar de uitgebreide wasinstructie en samenstelling van het artikel vermeld staat. Volg dit zorgvuldig op en er kan niets misgaan. Mocht je tóch nog twijfels ot vragen hebben, vraag het me dan... Met mijn afgeronde textiel opleiding en jarenlange ervaring in de textiel import en inkoop daarvan, heb ik een grote kennis van stoffen en was adviezen... 

Wasadvies roundies (beach towels):

Was advies; vóór gebruik even in koud water zetten (met een scheutje natuur azijn... wat ook in je sla gaat... géén schoonmaak azijn) Dit is om de kleur te fixeren én om de beach towel vocht op te laten nemen. De wasbeurten daarna mag gewoon op 30* in de machine. Geen wasmiddel met bleek gebruiken. Binnenste buiten drogen buiten aan de lijn, of gewoon in de droger doen, lage stand. Heb zelf wastest als bovenstaande gedaan en ze blijven súper !!

Tips sieraden: 

De sieraden die ik ontwerp en maak, worden van allerlei prachtige materialen gemaakt zoals half edelsteen, hout en veelal voorzien van metalen bedeltjes en kraaltjes van Designers Quality (DQ)

Met sieraden moet je altijd voorzichtig omgaan. De sieraden van Label071 bevatten meestal geen edelmetaal, zoals echt zilver of goud wat je bij de juwelier vindt. Daardoor kunnen de sieraden na verloop van tijd wat minder mooi worden. Een enkele uitzondering daarop zijn de RVS (stainless steel) sieraden. Dit staat dan altijd vermeld bij de artikel omschrijving.

Hier volgen wat tips om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden en te onderhouden. 

  • Laat je sieraden niet in contact komen met vocht. Daardoor kunnen de metalen verkleuren of afgeven. Doe ze dus af met douchen, schoonmaken, sporten, zonnen, etc. en bewaar ze niet op een vochtige plek. Als de sieraden toch nat zijn geworden, droog ze dan meteen.
  • Doe je sieraden altijd af met slapen. 
  • Wees voorzichtig met parfum, bodylotion en andere cosmetica. Die kunnen leiden tot snelle verkleuring van de metalen. sowiso is een betere plek voor het aanbrengen van parfum: de binnenkant van de elleboog... Ipv de pols... 
  • Berg je sieraden goed op als je ze niet draagt. Het beste is om ze in een afgesloten zakje of doosje te bewaren. Zo voorkom je verkleuring door aanraking met licht en lucht. Ook voorkom je zo dat sieraden met elkaar in de knoop raken.
  • Geen huid is hetzelfde; door verschil in huidzuur kan de verkleuring bij de ene persoon sneller optreden dan bij de ander. Verkleuringen van silver plated sieraden vallen niet onder de garantie. 

 

 

 

© 2015 - 2024 LABEL071 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel